Öppettider och information

Höstlovsöppet


En Safari kl. 11.00
Tisdag 31/10
Torsdag 2/11
Lördag 4/11

Dropin. Ingen bokning.
Enkelt café öppet.
Välkomna!

Priser Virum Älgpark 2017 (Priser i SEK)

Vuxen Familj Barn
1/1 – 9/7 150 340 70
10/7 – 31/12 160 360 70
Hyra café 600
Vuxen = 15 år och över
Barn = under 15 år
Familj = 2 vuxna och 2 barn under 15 år

 

Under Öppettiderna är det alltid Dropin. Alltså ingen bokning. Bara att komma hit och köpa biljett på närmsta lediga plats på safarin.

 

Vi tar gärna emot sällskap eller grupper nästan hela året. Det finns många olika möjligheter och lösningar för besöket. Man kan t ex ha med sej egen förtäring och hyra caféet till möten eller träffar. Annars beställer man fika efter överenskommelse. Det är också bra att ringa och beställa om man kommer en stor grupp, även under öppettiderna så vi vet att det kommer många på en gång.

Enda kravet med ett besök hos oss är att man köper safarituren ut i hägnet. Man kan inte gå runt hägnet eftersom det är stort och älgarna kan bli oroliga om det går omkring folk väldigt utspritt.

Hundar får vara kopplade i parken på parkeringen, och utanför Älglogen. De kan däremot INTE åka med på safarin utan måste då vara i bilen. Anledningen är att älgarna helt enkelt inte kommer fram till vagnarna utan blir istället rädda och springer iväg.

Safari

Vi kör älgsafari med 3 eller 4 vagnar med ca 16 personer i varje vagn. Vagnarna ni åker i har tak och delvis öppna sidor så man har möjlighet att klappa och mata älgarna samtidigt som man sitter väl skyddad. Dåligt väder är inget problem.

Under högsäsong kan det bli väntetid på safariturerna. När man väntar kan man gå en naturstig runt fårhägnet. Promenaden är ca 500 meter och har informationstavlor och tipsfrågor som handlar om våra djur här på Virum Älgpark.

Det finns även en lekplats, linbana och ”inte stöta marken bana” åt barnen.

Alla kan åka med, från mycket små barn (i famnen eller knäet) till mycket gamla eftersom det inte är speciellt högt att kliva på. Även rörelsehindrade kan åka då vi kan ta ombord några rullstolar. Vi hjälper alltid till att få ombord folk som har lite svårt.

Vi kör safarin ca en gång i timmen. Älgsafarin tar mellan 30 och 40 minuter.

Älglogen

Cafe´och älgshop har vi inrett i en gammal loge. Man sitter och fikar antingen uppe på loftet i gammaldags mysiga möbler eller ute med utsikt över en del av hägnet och dammarna. Man kan köpa kaffe, te, kylda drycker, bullar, kakor och glass. Ibland under högsäsong har vi även smörgåsar.

I Älglogen finns massor av älgsouvenirer att köpa. Allt från älghorn, t-skirts, kepsar, kramdjur, muggar, gjutjärnsklockor, vykort och frimärken + mycket mer.

Där har vi också ”Virumälgen” handgjord av Daniel Henningsson och handduken ”Natur i staden”, designad av Elin Larsson. Båda är våra syskonbarn och duktiga konstnärer.

Toalett med varmvatten finns.

Varmt Välkomna